PRISER:

 

Førstegangs-konsultasjon voksen 600 kr

(inkluderer en behandling)

Oppfølgende behandling voksen 400 kr

Førstegangs-konsultasjon barn 600 kr

(inkluderer en behandling)

Oppfølgende time barn

350 kr

Tillegg for cupping/moxa ved behandling

100 kr.

Massasje/cupping 25 min

350 kr

Massasje/cupping 40 min

595 kr

Massasje/cupping 50 min

725 kr


Avbestilling av

time skal skje

senest kl.16.00 virkedagen før.

Ikke avbestilt time må betales i sin helhet.

 

 

Hvor er vi?

Markens Akupuntur og Fysioterapi holder til i Helsehuset i Kristiansand i markensgate 42.

 

Akupunktur

 

Hva er akupunktur?

Akupunktur er en gammel kinesisk og pseudovitenskapelig behandlingsmetode som sammen med blant annet kinesisk urtemedisin og qi gong utgjør den tradisjonelle kinesiske medisinen. Metoden består i å sette tynne akupunkturnåler inn i spesifikke punkter på kroppen for å påvirke kroppens qi og på den måten angivelig kurere sykdom og frembringe helse.

Vesten har sakte, men sikkert åpnet øynene for akupunktur de siste årene og i Norge brukes akupunktur nå på smerteklinikker og fødeavdelinger på sykehusene. Akupunktur er den mest utbredte alternative behandlingsform ved norske sykehus. Mange fysioterapeuter og enkelte leger bruker akupunktur i sin praksis. Et resultat av dette er at det blir forsket mer på akupunktur. Det har blitt publisert grundige forskningsrapporter i flere store medisinske tidsskrifter, blant annet i British Journal of Medicine.

 

 

Hva brukes akupunktur for?

Akupunktur kan redusere smerter og brukes ved en rekke andre lidelser. Tilstandene under er blant de vanligste som blir behandlet med akupunktur.

Smertetilstander - Migrene - Vondt i knærne - Elektroakupunktur

Skuldersmerter - Nakkesmerter - Smerter - Infertilitet - Rus

Hetetokter - Vinterdepresjoner - Søvnproblematikk

Medisinhodepine - Polycystisk ovarie syndrom (PCOS) - Ryggsmerter

Smertetilstander som spenningshodepine, migrene, lumbago, smerter i nakke, skulder, albu, håndledd, fingre, ryggrad, hofte, knær, ankler, føtter og tær, rheumatoid artritt, kjeveleddsproblemer, akutte smerter, postoperative smerter, skader og forstuvning.

Neurologiske tilstander som hodepine, migrene, neuralgier, hemiplegi etter hjerneslag og Bells paralyse.

Luftveisproblematikk som allergisk rhinitt, kronisk sinusitt, akutte symptomer på betente mandler og halsbetennelse, bronkial astma uten komplikasjoner.

Fordøyelsesvansker som kvalme og oppkast etter operasjon og cellegiftbehandling, for mye eller for lite magesyre, forstoppelse, diare, irritabel tykktarm og gallesten.

Tilstander i urinveier og genitalia som inkontinens, enuresis, urinretensjon, blæresten, impotens, mannlig infertilitet og dårlig sædkvalitet.

Gynekologiske forstyrrelser som menstruasjonssmerter, premenstruelle spenninger, kvinnelig infertilitet, svangerskapskvalme, feil fosterstilling, hjelp til smertelindring og igangsetting av veer og mangelfull melkeproduksjon etter fødsel.

Hjerte/kar-tilstander som for lavt og for høyt blodtrykk, psykosomatiske hjertesykdommer og lindring av smerte ved hjertekrampe.

Lettere psykiatriske tilstander som lette depresjonstilstander, søvnløshet og ulike stresstilstander.

Avhengighetsproblemer som tobakksavhengighet, alkoholavhengighet, narkotikaavhengighet, overdreven spising. Gjelder både hjelp ved avvenning og abstinensproblemer som uro, nervøsitet, overdreven appetitt osv.

 

 

 

 

 

 

Hva skjer under en behandling?

Ved en førstegangskonsultasjon gjør vi en utspørring med hovedfokus på det du ønsker hjelp med. Spørsmål om din generelle helsetilstand og andre tilstander vil være av betydning. I Tradisjonell Kinesisk Medisin (TKM) er det vanlig at akupunktøren vil se på din tunge og kjenne på din puls ved begge håndledd. Informasjonen fra utspørring, tunge og puls leder til en diagnose og ut fra dette formes din behandling.

Hver behandling er individulet tilpasset, så antall punkter, hvor lenge en ligger/sitter på benken avhenger av akupunktørens vurdering. Som regel ligger/sitter man i 20 – 30 min med nålene i, men det hender at det er nødvendig opp til en time.

Gjør akupunktur vondt?

Innstikket er ofte lite eller ikke merkbart i det hele tatt. Man skal gjernekjenne et press, noe som stråler, kribler eller en varmende følelse. Mange sier det er en litt rar følelse, men ikke nødvendigvis vondt. Noen punkter er mer merkbare enn andre, noe akupunktøren informerer om hvis ønskelig.

Hvor ofte trenger jeg behandling?

Ved akutte plager eller lidelser anbefaler vi å behandle flere ganger i løpet av en uke for så å trappe ned over tid eller avslutte.

Ved milde kroniske plager anbefaler vi en gang i løpet av en uke.

Ved sterke kroniske plager trenger vi kontiunitet i behandlingene. Husk at en tilstand som har kommet gradvis over flere år også vil trekke seg tilbake gradvis.

Uansett varighet av tilstand, er det fordelsaktig å gjøre unna to – tre behandlinger i løpet av den første uken.

Når bør jeg merke bedring?

Målet til akupunktøren er det samme som ditt – bedring. Denne bedringen er individuell, som gjør at det er vanskelig å forutsi noe før en vet mer om tilstanden og hvordan en reagerer på behandlingen.

Noen får bedring med en gang, andre bruker lang tid på å bli bedre. Enkelte ganger merker man ingenting i flere behandlinger, og så kommer bedringen plutselig. Enkelte ganger hindrer akupunktøren at tilstanden blir værre eller hindrer videre sykdom (som for eksempel allergier). Dette vil akupunktøren informere om hvor det er nødvendig.